homepage FSO

Slider

NIEUWjaarssconcert
10 januari 2019

NIEUW, inderdaad met hoofdletters geschreven. Het samenspel van de deelnemende orkesten is een nieuwe combinatie voor de organiserende fanfare Kunst Na Arbeid uit Zwolle. Naast het A-orkest van de Fanfare werken de High Moor Big Band uit Hoogeveen en het Zwols Saxofoonorkest For Saxes Only aan het concert mee. De orkesten treden deze avond in verschillende combinaties op en laten daarmee een grote diversiteit aan muzikale klanken horen.

De Stadkamer (Centrum)
Zeven alleetjes 1a, 8011CV Zwolle
Aanvang 20.15 uur 
Toegang gratis

Kunst Na Arbeid
In 2018 heeft Kunst Na Arbeid haar 90 jarig jubileum gevierd. De vereniging heeft een eigen opleiding en verzorgt muzieklessen op basisscholen en beschikt daardoor over een gezond aantal jeugdleden. Kwaliteit van de gespeelde muziek is belangrijk, maar ook de gezelligheid en het sociale contact vormen een belangrijk onderdeel van het verenigingsleven. Dirigent van het A-orkest is Martin Oosterwijk. 

High Moor Big Band
De High Moor Big Band bestaat uit een groep enthousiaste amateurmusici die samen veel plezier beleven aan alle stijlen van de bigbandmuziek. Orkestleider Martin Oosterwijk heeft in 2018 samen met Zangeres Madeline Bell, pianist componist Henk Meutgeert, de Scala Big Band, een projectorkest en de High Moor Big Band op bijzondere wijze het Drents Big Band Festival afgesloten.

 Kennismakingsconcert
22 november 2018

MankrachtOp donderdagavond 22 november organiseert For Saxes Only een bijzonder gezamenlijk kennismakingsconcert met Mannenkoor Mankracht. Mankracht is een enthousiast mannenkoor dat in de korte tijd dat het bestaat (vanaf 1 maart dit jaar) een mooi en gevarieerd repertoire heeft opgebouwd. Op 22 november laat het koor voor het eerst van zich horen. Dankzij dirigent Gert Oosterwijk, die ook leiding geeft aan het saxofoonorkest, krijgt dit kennismakingsconcert extra ‘dynamiek’. Tijdens het concert, zal een tweetal werken gezamenlijk worden uitgevoerd.


De Terp
Radewijnsstraat 1, BG Zwolle
Aanvang 20.00 uur (inloop 19.30)
Toegang gratis, bij de uitgang wordt gecollecteerd

 Lustrum concert
13 oktober 2018

Het Zwols Saxofoonorkest For Saxes Only viert op zaterdag 13 oktober haar 5 jarig bestaan in een gezamenlijk optreden met het accordeonorkest Milonga in de Oosterkerk te Zwolle.

Na sluiting van de muziekschool in Zwolle, de Muzerie, is het Zwols Saxofoonorkest opgericht.  In 5 jaar tijd is dit orkest gegroeid van 13 naar meer dan 20 leden. Het orkest bestaat alleen uit enthousiaste saxofonisten, die veelstemmige muziek spelen in een breed repertoire van klassiek tot pop. Daarmee laat dit orkest in elk geval voor Oost-Nederland een uniek geluid horen.

Accordeonvereniging Milonga is opgericht in 2005 en bestaat uit een enthousiaste groep accordeonisten. Milonga speelt 5-stemmige muziek in een uitgebreid repertoire met soms ook een solopartij. Het orkest verzorgt optredens o.a. in verzorgingstehuizen en neemt ook deel aan accordeonfestivals.
 

Oosterkerk
Bagijnesingel 17, Zwolle
Aanvang 20.00 uur (inloop 19.30 uur)
Entree € 10,00 (bij entree te voldoen)

Zie flyer voor programma en meer informatie.